Diensten

Diensten

Diensten

Hieronder vindt u een uitvouwmenu van onze diensten.

Paardenmest

AFVOER PAARDENMEST OP BASIS VAN TARWESTRO

Paardenmest is een van de belangrijkste grondstoffen van compost voor de champignonteelt. De mest voor deze compost moet op basis van tarwestro zijn. Ook is het essentieel dat de paardenmest vers en strorijk is, en niet verontreinigd met andere producten.

Mesthandel Kroon uit Waarland verzorgt de afvoer van uw paardenmest. Wij halen de mest volgens een afgesproken schema bij u op met een kraanwagen. Het afhalen gebeurt geheel volgens de huidige meststoffenwet.

Het aantal paarden dat u heeft staan en uw locatie bepalen de voorwaarden voor de afvoer van de paardenmest. Wij proberen elke paardenbezitter te bedienen, ongeacht het aantal paarden dat u bezit.

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Vul dan ons contactformulier in.

Kan een grote wagen maar moeilijk op uw terrein komen? Binnen een straal van 60 km rondom Waarland voeren wij ook met onze kleine wagen mest af.

AFVOER PAARDENMEST OP BASIS VAN OVERIGE STROOISELS
Paardenmest op basis van vlas, gehakseld koolzaadstro, houtvezel of andere strooisels verzorgen wij op afroep. Wij voeren alle paardenmest af volgens de huidige regelgeving. Uiteraard voldoen wij aan alle nationale wet- en regelgeving.

Particuliere klanten die de mest liever zelf brengen kunnen dat doen van maandag tot en met zaterdag. Check daarvoor de openingstijden onder ‘Diensten bij Strooisels’.

Folie

Wij nemen uw landbouwfolie en wikkelfolie in.
Wij kunnen de afvoer van uw folie volgens een vaste, regelmatige planning doen.

De wikkelfolie en de landbouwfolie:
Moeten gescheiden zijn om deze af te kunnen voeren.
Ook moet alle folie voor afvoer bezemschoon zijn.
Netten, autobanden en andere zaken nemen wij niet mee.

Interesse? Bel of mail ons, wij kijken graag wat wij voor u kunnen doen.

Slachtkuikenmest

Mesthandel Kroon Waarland levert sinds 1988 paardenmest aan de composteerfabriek voor de champignonteelt. In mei 2010 hebben wij onze activiteiten uitgebreid. Wij leveren nu alle grondstoffen aan de composteerfabriek.

Slachtkuikenmest, stromest uitgezonderd, is een van de grondstoffen die wij afvoeren.

Wilt u informatie over afvoer van slachtkuikenmest?
Of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken?
Neem dan contact met ons op.

Champost (biologische en gangbare)

Champost wordt ook wel champignonmest genoemd. Champost is een verteerd en homogeen product. Bij gebruik ervan wordt een behoorlijke hoeveelheid organische stoffen aan de bodem toegevoegd.

Wilt u de exacte waardes weten? Wij verstrekken met plezier een recent analyseverslag.

Regelgeving
Als de champost direct wordt geleverd van leverancier naar een landbouwbedrijf mag er gewerkt worden met forfaitaire gehaltes. Het stikstofgehalte is 6,7 kilo per afgeleverde ton mest. Hiervan telt de verwerkingscoëfficiënt voor 25% mee. Het fosfaatgehalte is 3,6 kilo per afgeleverde ton, die voor 100% meetelt.

Voor andere afnemers wegen en analyseren wij de champost.

Champost wordt gebruikt bij:

  • Biologische en kruidentuinen
  • Wijnbouw
  • Fruitteelt
  • Akkerbouw en vollegronds groenteteelt
  • Tuinaanleg
  • Toevoeging van organische meststof in aanvulgronden 

Wij leveren de champost voor zover de voorraad strekt.

Wel kunt u vooraf bij ons uw champost reserveren.
Wilt u meer weten over de beschikbaarheid? Vul dan ons contactformulier in.

Mengmest

Wij bieden vanuit onze voorraad een homogeen mestproduct aan. Dat produceren wij door de mest regelmatig om te zetten. Leveringen zijn mogelijk vanaf 5m3.

Ook verzorgen wij de complete afhandeling van: de Vervoersbewijzen Dierlijke Mest. Een erkend lab voert voor ons de analyses uit. De totalen van de door ons aangeleverde mest kunt u elektronisch van ons doorkrijgen. Zodra de uitslagen binnen zijn kunt u zien hoeveel fosfaten en stikstoffen de mest bevat. Dat geeft u direct inzicht in de ruimte die u nog over heeft.

Groenvoorziening

U kunt ons complete wagenpark inhuren voor de afvoer van groenafval, gras, grond of boomstronken. Ook kunt u onze kleine auto met een volume van 17m3 en een maximaal laadvermogen van 7.000 kilo inhuren.

Wij zijn bovendien zeer flexibel. Zo kunt u ons voor een enkele rit inhuren maar ook voor een hele dag of een volle week. Afhankelijk van uw wensen vullen wij dat graag samen met u in.

Wilt u gebruikmaken van onze diensten? Bel of mail ons: wij helpen u graag verder.

Wagenpark

Ons bedrijf beschikt over een gevarieerd wagenpark. Al onze wagens zijn flexibel inzetbaar, in uiteenlopende situaties en voor diverse werkzaamheden.

Een opsomming van onze auto’s, hun eigenschappen en hun inzetbaarheid:

Twee trekkers met walkingfloor trailers
Een walkingfloor trailer waarmee wij alle los gestorte producten transporteren heeft een inhoud van 90m3.

De tweede walkingfloor trailer heeft een inhoud van 80m3. Het voordeel van deze trailer is dat hij een stuk korter is dan de trailer van 90m3. 

De trailer is voorzien van twee stuurassen zodat hij ook op lastig te bereiken locaties goed kan manoeuvreren.
We beschikken verder over diverse vrachtwagens met laadkraan. Elke vrachtwagen is inzetbaar met of zonder aanhangwagen.

Onze containerauto met laadkraan is een multifunctioneel voertuig. De containerauto is voorzien van een laadkraan achter de cabine en heeft een haakarm afzetsysteem met bijpassende aanhanger.

Voor deze containerauto hebben wij diverse containerbakken met een inhoud van 40m3 beschikbaar. Deze containerbakken kunnen wij op een door u gewenste locatie plaatsen voor een vooraf afgesproken periode.

Onze kleine wagen met laadkraan is speciaal bestemd voor al die werkzaamheden waar een grote wagen niet of maar heel moeilijk bij kan. Deze auto zetten we in Noord-Holland in.

Mesthandel Kroon Waarland BV